Educatie

Tehnică medicală de ultimă generație la Departamentul de Fizică-UCV Craiova

Workshop cu specialişti de top la Ştiinţe. Astăzi, studenţii Departamentului de Fizică (Facultatea de Ştiinţe) și cursanții de la Optometrie au fost invitaţi la o demonstraţie practică pe biomicroscop şi autorefractometrul portabil, susţinută de managerul tehnic al Expertmed, Bogdan Rusu, în laboratorul de Optometrie, C230. Evenimentul este organizat în cadrul Centrului de carieră şi recrutare Ro – BG.

Cu ajutorul biomicroscopului (achiziţionat prin proiectul „O şansă pentru dezvoltare”), studenţii vor putea vedea cum se realizează o investigație microscopică a polului anterior, a vitrosului şi a polului posterior al ochiului. În felul acesta, pot fi depistate leziuni la nivelul pleoapelor, conjunctivei, sclerei, corneei, irisului şi cristalinului (cataracta). Biomicroscopia permite observarea grosimii si a profunzimii ţesuturilor care alcătuiesc ochiul.

Autorefractometrul portabil, adus la UCV de reprezentantul Expertmed, permite o examinare oftalmologică non-invazivă, fără picături.

Cu ajutorul acestui instrument se măsoară şi se detectează erorile de refracţie (miopie, hipermetropie, astigmatism, prezbiopie), parametrii pupilei şi anomaliile care pot fi legate de anizometropie, anizocorie, strabism etc.

Articole recente

Verifică-ți tensiunea arterială, gratuit, la Centrul Medical Prima Clinic

Redactia Media10

Meningita face victime în rândul elevilor. Singura metodă de prevenție – vaccinul pentru meningită, lipsește din România

Redactia Media10

Atenție la căpușe! Medic: „Este foarte important să nu încercaţi să le scoateţi. Mergeți la doctor”

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.