Evenimente

Azi sărbătorim Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace

În fiecare an, în 6 aprilie este marcată Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, prin care care este subliniată puterea sportului de a aduce schimbări la nivel social, de a ajuta la dezvoltarea comunităţilor şi de a încuraja pacea şi înţelegerea atât la nivel naţional cât şi mondial.
Autor: Daniela Mitroi Ochea
 
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat în anul 2013 ziua de 6 aprilie drept Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace, ceea ce a reprezentat recunoaşterea influenţei pozitive pe care sportul o poate avea asupra progresului drepturilor omului şi asupra dezvoltării sociale şi economice.
 
Comitetul Olimpic Internaţional a subliniat modul în care Mişcarea Olimpică utilizează sportul pentru a promova pacea, reconcilierea şi dezvoltarea, şi subliniază puterea Jocurilor Olimpice de a promova toleranţa şi solidaritatea între participanţi, iubitori ai sportului şi oameni din întreaga lume.

Această zi reprezintă o completare a Zilei Olimpice sărbătorită pe 23 iunie, care celebrează valorile olimpice de prietenie, excelenţă şi respect prin sport.
 
Sportul a jucat un important rol istoric în toate societăţile şi a îmbrăcat fie forma unei competiţii sportive, a unei activităţi fizice sau a unui joc. Pentru sistemul ONU, inclusiv pentru UNESCO, sportul şi jocul sunt drepturi ale omului care trebuie respectate şi aplicate la nivel mondial. 

Articole recente

Masa de Paște. Cozonac și vin de mure, unice în Craiova, la „Cadouri. Dulciuri.Flori”

Redactia Media10

17 sportivi craioveni, în lupta pentru medalii la Campionatul European de Yongchunquan

Redactia Media10

150 de elevi din ţară s-au întrecut la Olimpiada Sportului Şcolar, la Craiova

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.