Știri

Concursul naţional școlar „Istoria și Tradiţiile Rromilor”, organizat în Craiova

În perioada 05-08 aprilie 2019, Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj și Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”, organizează, la Craiova, faza națională a Concursului național școlar „Istoria și tradițiile rromilor”, ediția a XII-a.

Deschiderea oficială a Concursului naţional școlar „Istoria și Tradiţiile Rromilor” va avea loc în data de 06 aprilie 2019, orele 09:00, la Sala de evenimente din cadrul Liceului de Arte ”Marin Sorescu” Craiova.
La deschidere sunt aşteptaţi 40 de copii din toată ţara, 25 de cadre didactice însoţitoare şi 7 membri ai  Comisiei Centrale.

La concurs participă elevi (începând din clasa a VI-a până în clasa a XII-a), care:
–      sunt din cl. a VI-a și a VII-a și studiază în anul școlar 2018/ 2019 disciplina Istoria și tradițiile rromilor; 
–      sunt din cl. a VIII-a – a XII-a și au studiat în anii școlari anteriori actualului an școlar (2017/ 2018) disciplina  Istoria și tradițiile rromilor.

Concursul naţional şcolar de istoria şi tradiţiile rromilor este o competiţie de excelenţă şi se adresează elevilor care au interes deosebit pentru dezvoltarea competenţelor istorice, a celor sociale şi civice, a creativităţii, promovând, totodată, valorile istorice, culturale şi etnic rrome fundamentale, competivitatea şi comunicarea interpersonală, dezideratele diversităţii istorice, etnice, lingvistice, culturale. 

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 07 aprilie 2019, orele 15:30, la Sala de evenimente din cadrul Liceului de Arte ”Marin Sorescu” Craiova.

Articole recente

Happy Day, cafea servită în pahare personalizate, la Cadouri.Dulciuri.Flori@JournalCafe

Redactia Media10

Vacanță în siguranță pentru elevi – Sfaturi utile oferite de polițiști

Redactia Media10

Olimpiada națională de protecția mediului, la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Craiova

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.