Știri

Elevii doljeni au susținut simularea la matematică. Mâine urmează altă probă

Astăzi elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național. Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 46 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XI-a și a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00. 
În Dolj, 10.600 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a XI-a, procentul de prezență a fost de 69,56%, iar la clasa a XII-a, de 71,17%. 

În timpul probei scrise, a fost eliminat un elev din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Special Beethoven

Mâine, 21 martie, elevii claselor a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Ei trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, în funcție de studiile urmate în liceu: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională; Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.
Proba la alegere a profilului și specializării va fi susținută numai de elevii clasei a XII-a. 5360 de elevi sunt înscriși să susțină această probă. 
Scopul simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018 – 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de bacalaureat național și de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Articole recente

Happy Day, cafea servită în pahare personalizate, la Cadouri.Dulciuri.Flori@JournalCafe

Redactia Media10

Vacanță în siguranță pentru elevi – Sfaturi utile oferite de polițiști

Redactia Media10

Olimpiada națională de protecția mediului, la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Craiova

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.