Știri

În jur de 10.000 de elevi doljeni au susținut astăzi simularea la limba și literatura română

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut, astăzi, proba scrisă la limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, în anul școlar 2018-2019.
Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 157 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, în intervalul orar 9.00-11.00. La nivelul județului Dolj peste 10.000 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a VII-a, procentul de prezență a fost de  86,87%, iar la clasa a VIII-a, de 88,66%.
„La nivelul unităților de învățământ, proba de astăzi s-a desfasurat în condiţii foarte bune, fără niciun incident. Conform calendarului aprobat de MEN, mâine 12 martie, se va desfășura simularea evaluării naționale la disciplina matematică”, a spus Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Simularea examenelor naționale se realizează în conformitate cu prevederile OMEN nr. 3185/18.02.2019 și a Procedurii MEN nr. 27497/27.02.2019, privind organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018-2019. 
Scopul simulării examenului de Evaluare Națională 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și aflarea nivelului de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Articole recente

Ultima probă de simulare pentru liceeni. Notele obținute se trec în catalog la solicitarea elevului sau a părintelui

Redactia Media10

After school modern pentru elevii craioveni. Gratuități pentru copiii instituționalizați

Redactia Media10

Elevii doljeni au susținut simularea la matematică. Mâine urmează altă probă

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.