Evaluare Nationala 2019 Știri

Simulare la Evaluarea Națională 2019, calendar

Elevii se pregătesc pentru testarea cunoștințelor înainte de unul dintre cele mai importante examene: Evaluarea națională. 

⇔ Simularea la Evaluarea Națională 2019 se desfășoară în luna martie. Calendarul stabilit de Ministerul Educației pentru elevii de clasa a VIII-a cuprinde trei probe scrise și ziua afișării rezultatelor.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea la examenul de Evaluare Națională 2019 alături de colegii mai mici din clasa a VII-a. Ei au de susținut două probe scrise la română și matematică, iar cei care învață la o școală într-o limbă a minorităților, vor da și proba la limba maternă.

Calendar simulare Evaluarea Naţională 2019

11 martie: proba scrisă la limba și literatura română

12 martie: proba scrisă la matematică

13 martie: proba scrisă la limba maternă

 22 martie: Afișarea rezultatelor la simulare

Notele obținute de elevi la simularea națională nu se trec în catalog, ci doar în cazuri excepționale, la solicitarea scrisă a elevului. 

În cazul clasei a VIII-a, rezultatele la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat probele. Astfel, au loc discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Articole recente

Biblioteca Judeţenă Craiova promovează în rândul elevilor reprezentanţii de marcă ai culturii române

Redactia Media10

Astronomia pentru începători – cerc educativ la Biblioteca Judeţeană Craiova

Redactia Media10

„Simulările naționale nu ar trebui să constituie un prilej de a experimenta pentru minister” – Consiliul Național al Elevilor

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.