BioMentalite Campanii Educatie Educatie - medicala

Nouish BioMarket dă start campaniei #BioMentalitate – Tineri de pe tot Globul au acceptat provocarea

Nouish BioMarket dă start campaniei #BioMentalitate. O campanie prin care ne propunem să aducem informații corecte de la tineri din toată lumea care au testat beneficiile produselor bio.  Alimentația bio înseamnă sănătate!

Tineri de pe tot Globul au acceptat provocarea Nourish și ne vorbească despre beneficiile alimentației bio, își împărtășească impresiile adunate după ce au consumat alimente eco și să ne spună de ce au ales să aibă o #BioMentalitate.

AdresăCalea Unirii 89, Craiova

De-a lungul vremii, roadele pământului au fost supuse unor tratamente chimice. Realizând ce a pierdut, omul modern revine la „dragostea dintâi”: produsele bio. În lume, tot mai mulți oameni aleg să se întoarcă la alimentația ecologică, naturală.

Piața produselor bio se dezvoltă timid și în Craiova. Trebuie însă să învățăm ce înseamnă produsele bio, ce schimbări aduc în organismul nostru și cât de apreciate  și consumate sunt în toate colțurile lumii.

De ce o astfel de campanie

⇔ Românii sunt bolnavii Europei. Medicii spun că cea mai importantă măsură de prevenției pe care o putem lua este alimentația sănătoasă.

⇔ Trebuie să înțelegem că schimbând alimentația, ne schimbăm și viața.

⇔ În România, nouă din zece copii suferă de boli de nutriţie, iar mai mult de 40% dintre aceștia sunt supraponderali. 

⇔ Pentru prima dată în istoria omenirii, bolile cronice cauzate de dietă, precum afecţiunile cardiace, diabetul şi cancerul, ucid mai multe persoane decât bolile infecţioase, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite. Cele mai recente date arată că 35 de milioane de oameni mor anual din cauza acestor afecţiuni.

⇔ Sute de  doljeni ajung periodic în cabinetele medicale din cauza problemelor de greutate și a dereglărilor hormonale pe care le au la vârste fragede.

Dăm Răul pe Bine!

https://www.nourish.ro/

Pentru detalii legate de produsele Nourish BioMarket Craiova sună aici: 0744 532 525

 

Pe parcursul campaniei magazinul de produse bio Nourish BioMarket Craiova ne arată cum se mănâncă în alte țări. Străinii veniți în Craiova să studieze sau să dezvolte afaceri vorbesc în cadrul campaniei despre cum se mânâncă în țara din care provin, cât de apreciate sunt produsele bio, de ce au ales ei să consume alimente bio. Unii au fost educați de mici asupra alimentației sănătoase, alții au ajuns să consume produse bio după ce au aflat câte beneficii aduc sănătății. De la toți avem ce să învățăm! 

Abdullahi Yussuf Gure – Nairobi 

„Alimentația bio este coloana vertebrală a sănătății noastre”

 

Pentru primul material din cadrul campaniei am ajuns să aflăm secretele unei #biomentalități venite tocmai din Nairobi. Abdullahi Yussuf Gure consideră că sănătatea noastră depinde în cea mai mare parte de alimentația pe care o avem. Tânărul alege de fiecare dată să consume alimente bio în detrimentul altui tip de alimentație. Născut în „orașul verde” așa cum este supranumit Nairobi, Abdullahi a venit în Craiova în urmă cu șase ani pentru că și-a dorit să studieze medicina aici. Învățat de mic să consume alimente sănătoase și mai puțin fast-food și grăsim, tânărul spune că în Craiova este nevoie de educația medicală alimentară a oamenilor. 

„Oamenii trebuie doar să fie educați și să cunoască beneficiile minunate ale produselor bio. Mă bucur că în Craiova există un astfel de magazin precum Nourish și îmi face plăcere să îl vizitez pe viitor și sper să facă asta cât mai mulți oameni”, spune Abdullahi. 

După câțiva ani petrecuți în spital și studiind medicina tânărul spune că a devenit mult mai conștient de ceea ce înseamnă alimentația sănătosă. Așa a aflat că multe alimente conțin chimicale și calorii goale care ucid organismul treptat, iar 95 la sută dintre alimentele aflate pe piață conțin E-uri.

„Alimentația bio este coloana vertebrală a sănătății noastre. Ar trebui să înțelegem cât de important este să mâncăm sănătos și să alegem conștient alimentația ecologică”, mai spune Abdullahi. 

Nairobi este astăzi unul dintre cele mai importante orașe ale Africii din punct de vedere politic și financiar. Loc de reședință a numeroase companii și organizații, Nairobi este considerat un important centru social al Africii și al lumii, fapt confirmat și de The Globalization and World Cities Study Group and Network. Oamenii din Kenaya și immplicit Nairobi sunt mult mai atenția la alimentație, dar asta și pentru că agricultura este domeniul în care lucrează 75% din forța de muncă, dar numai 40 % din suprafață este potrivită pentru practicarea  agriculturii. Fructele, legumele și florile sunt cultivate în ferme mari și plantații pe versanții munților. Abdullahi spune că într-o țară ca România unde agricultura poate să reprezinte un sector important ale economiei, grija pentru alimentația bio ar trebui să fie mult mai mare.

„Alimentația este extrem de importantă pentru sănătate. Imaginați-vă că daca am alege să mâncăm sănătos, bolile cronice de zi cu zi, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea și alte boli grave, ar fi istorie. Eu cred că soluția pentru prevenirea acestor boli este consumul de alimente și produse bio, alimente sănătoase, fără E-uri, coloranți, aditivi”, explică Abdullahi.

 

Articole recente

Tehnică medicală de ultimă generație la Departamentul de Fizică-UCV Craiova

Redactia Media10

Laurenţiu Lică. Sfaturile celui mai bun voleibalist român pentru copii şi părinţi

Redactia Media10

Liceul francez „Voltaire” Craiova. Ce specializări pot alege elevii

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.