Știri

Elevii iau atitudine – educația în frig și urlete, o realitate în școlile doljene

Elevii doljeni au luat atitudine după ce administratorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Bibescu” din Craiova i-a apostrovat pe elevii clasei a VII-a B, după ce aceștia au decis să se mute din sala de curs, în laboratorul de biologie, din cauza încălzirii necorespunzătoare. 

Printr-un comunicat elevii care fac parte din Consiliul Județean al Elevilor Dolj susțin că nu este un caz singular în privința nerespectării valorilor minime de temperatură în sălile de curs.  

„Consiliul Județean al Elevilor Dolj unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, își exprimă profunda indignare față de evenimentul semnalat în cursul acestei zile, desfășurat în incinta Școlii Gimnaziale „Gheorghe Bibescu” din municipiul Craiova, constând în mustrarea elevilor clasei a VII-a B de către administrator în urma deciziei acestora de a părăsi, alături de cadrul didactic, sala de curs din cauza încălzirii necorespunzătoare și de a utiliza laboratorul de biologie drept spațiu de derulare a procesului instructiv-educativ”, susțin elevii.

În contextul în care România se află în plin sezon gripal elevi atrag atenția asupra riscurilor pe care le au dacă nu se asigură căldura optimă în școli. 

„Temperaturile scăzute în școli reprezintă o realitate dezolantă cu care beneficiarii primari ai educației se confruntă anual pe timpul iernii, din cauza dezinteresului manifestat de către conducerile unităților de învățământ preuniversitar în ceea ce privește asigurarea condițiilor optime participării la cursuri, fapt ce afectează calitatea actului de predare, respectiv învățare. Atragem atenția referitor la necesitatea conștientizării efectelor negative pe care fenomenul expus le exercită asupra siguranței din punct de vedere sanitar a elevilor”.

Aceștia cer ca în cazul apărut la Școala „Gheorghe Bibescu” să fie luate măsuri. 

„Tragem un semnal de alarmă, menționând că Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu” Craiova nu este un caz singular în privința nerespectării valorilor minime de temperatură în sălile de curs și solicităm, totodată, aplicarea sancțiunilor specifice de către autoritățile în măsură administratorului instituției de învățământ pentru reacția nepotrivită și nejustificată”

⇔ Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj și ai școlii au declanșat o anchetă internă în acest caz și au asigurat că se vor lua măsurile care se impun în urma finalizării acestei. 

Articole recente

Elena are 37 de ani și luptă să trăiască. Să o ajutăm în lupta cu o boală gravă și extrem de rară

Redactia Media10

Micuţii judoka şi-au măsurat forţele la concursul „Junior Judoka”. Amalia Băzăvan, o antrenoare fericită

Redactia Media10

Campionatul Naţional Universitar de Tenis de masă la UCV

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.