Educatie

Elevii descoperă opera lui Eminescu prin materialele pregătite de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” face cunoscută elevilor viața și opera lui Mihai Eminescu, într-un mod interactiv.

Repezentanții bibliotecii organizează marți, 15 ianuarie, începând cu ora 09:30, în sala „Marin Sorescu”, cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”, vizionarea mai multor materiale audio-video cu privire la viața și opera marelui poet.

La eveniment vor participa elevii claselor a XI-a de la Colegiul National „Elena Cuza”, însoțiți de profesorul Maria Drăcea. La finalul vizionării, Andreea Enache, bibliotecar, le va prezenta elevilor expoziția de carte organizată cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”.

„Ziua Culturii Naționale este un bun prilej de reflecție la operele care ne definesc și reprezintă. Centrată în jurul personalității marelui poet, activitatea pe care le-o propunem elevilor de la Colegiul Național „Elena Cuza” vine să întregească informațiile pe care le au în legătură cu Mihai Eminescu. Acțiunea este cu atât mai potrivită cu cât, alături de filmele documentare, elevii vor avea posibilitatea de a vizita și răsfoi cărțile incluse în expoziția de carte pe care au pregătit-o bibliotecarii”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Obiectivul acțiunii constă în cinstirea „Zilei Culturii Naționale” prin cunoașterea vieții și operei lui Mihai Eminescu.

 

Articole recente

Tehnică medicală de ultimă generație la Departamentul de Fizică-UCV Craiova

Redactia Media10

Liceul francez „Voltaire” Craiova. Ce specializări pot alege elevii

Redactia Media10

Învățământ dual la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Ce specializări pot alege elevii

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.