Știri

Profesoarele pot să preda și după vârsta de 65 de ani. Ce prevede noul ordin?

Ministerul Educației a modificat Metodologia privind mobilitatea personalului didactic. Conform legislației actuale profesoarele care vor să predea și după vârsta de 65 de ani pot să își continue activitatea didactică. Tot ce trebuie să facă este să depună două cereri la secretariatul școlii, până pe data de 31 ianuarie 2019.

„OMEN nr.5728/2018 a fost publicat in Monitorul Oficial și confirmă faptul că, cadrele didactice titulare, femei, își pot continua activitatea în sistemul de învățământ preuniversitar pe funcția didactică avută, ca și titular al sistemului și după împlinirea vârstei de 65 de ani, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, spune Adrian Nicoli, vicepreședinte al Uniunii Sindicatelor Independente din Învățământ Dolj. 

CE spune ordinul nr. 5.728 

Personalul didactic titular din învățământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul științific de doctor, care, până la 1 septembrie 2019, împlinește vârsta de 65 de ani, efectuează stagiul minim de cotizare și dovedește competență profesională deosebită, a obținut calificativul “Foarte Bine” și nu a fost sancționat disciplinar în ultimii 5 ani școlari încheiați, poate fi menținut în activitate ca titular, în funcția didactică până la 3 ani peste vârsta de 65 de ani, la cerere, conform prezentei Metodologii.

Numărul profesorilor și personalului din gimnaziu cu vârsta peste 65 de ani, aflați conform legii la pensie, s-a dublat din 2013 până în 2016, potrivit Eurostat

Articole recente

Elena are 37 de ani și luptă să trăiască. Să o ajutăm în lupta cu o boală gravă și extrem de rară

Redactia Media10

Micuţii judoka şi-au măsurat forţele la concursul „Junior Judoka”. Amalia Băzăvan, o antrenoare fericită

Redactia Media10

Campionatul Naţional Universitar de Tenis de masă la UCV

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.