Evenimente

Craiova Running Relay for Charity 2018 – O lecție de umanitate, sport și sănătate. Hai și tu!

Mișcarea înseamnă sănătate. Să îi susținem pe craiovenii de la Craiova Running Club care fac lucruri minunate au inițiative sănătoase și ne arată că se poate să ne schimbăm viața în bine. Craiova Running Relayfor Charity este evenimentul la care ne invită pe 22 decembrie. 

Autor: Daniela Mitroi Ochea

Ediție dedicată persoanelor cu diazabilități

Tema de anul acesta este o invitație la implicare socială: conștientizarea problemelor persoanelor cu dizabilități fizice. Chiar dacă nu le vedem în fiecare zi – pentru că de foarte multe ori le e dificil să iasă din casă sau, pur și simplu, nu pot să o facă – persoanele cu dizabilități fizice (adesea în scaun cu roțile) fac parte din societate și au nevoie de sprijinul și înțelegerea noastră. 

„În luna decembrie va invităm să participați la Craiova Running Relay – ștafeta noastră amicală, adresată tuturor iubitorilor de mișcare și persoanelor dornice să contribuie la promovarea sportului”, spun reprezentanții clubului. 

Poate că ni s-a întâmplat că, fără să ne dăm seama, să contribuim și noi puțIn la marginalizarea lor, făcând gesturi aparent fără importantă mare pentru alțîi și „vitale” pentru noi: parcarea pe un loc destinat lor pentru „doar 5 minute”, ocuparea unui trotuar gândindu-ne că oricum nu trece multă lume pe acolo, blocarea unei intrări sau a unei treceri nivelate ori pur și simplu o vorba spusă sau un gest făcut în grabă. 
Oamenii cu dizabilități au nevoie că noi să știm de existența lor și a problemelor lor și să îi ajutăm, în fiecare zi și prin gesturi normale, să se integreze cât mai bine printre noi. 

Iulian și povestea care ne învață că în viață trebuie doar să VREI 

Îl vom cunoaște pe Iulian, un tânăr cu tetrapareză spastică, obligat să folosească mereu scaunul cu roțile pentru a se deplasa. Iulian va participa la evenimentul nostru, va fi prima “cursa” din viață lui.
Mai multe despre el și problemele cu care se confruntă, că utilizator de scaun cu roțile, gășiți citindu-i blogul:
https://iuliandeaconu.ro/decathlon-parcare-dizabilități/

Doritorii vor putea face și donații 

 

Cu banii strânși vor merge către Iulian care are nevoie să își achiziționeze un scaun rulant, manual și controlabil doar cu o mâna, de care are mare nevoie pentru a nu mai fi mereu dependent de alțîi atunci când își dorește să se deplaseze.

Formatul evenimentului va rămâne cel de Friendly Relay Race din anii trecuți.

Câteva detalii:

– echipele de ștafeta vor fi formate din 5 membri;
– vom formă echipele la față locului, prin tragere la sorți, fiecare participant trăgând echipa din care va face parte și al câtelea alergător va fi; astfel, persoană care va extrage biletul A1 va fi prima care va alerga în echipa A (și va fi căpitanul echipei) și va preda ștafeta către A2, persoană care va extrage C3 va alerga a treia în echipa C, preluând ștafeta de la C2 și pasând-o către C4 etc.;
– fiecare participant va alerga o tură de aproximativ 1,7 km;
– nu alergăm competitiv, scopul principal este să ne întâlnim la alergare la final de an.

Program:

– întâlnirea la ora 10:00 – Parcul Romanescu, intrarea cu biciclete;
– așteptăm toți participanții, socializare și încălzire;
– stabilirea echipelor la ora 10:30;
– start ștafete la ora 10:35 – 10:40; 
– donații pe toată durata evenimentului.

⇔ Organizatorii vă sfătuiesc, că de obicei, să aveți la voi haine de schimb și geci pe care le putem lasă pe băncuțele din parc. Până la startul evenimentului vom completă cu alte detalii necesare.

Articole recente

Cum ne protejăm de temperaturile ridicate – Recomandările medicilor

Redactia Media10

Conferința de pneumologie Zilele Golli 2019. Atitudine, colegialitate, onestitate

Redactia Media10

Sute de craioveni au alergat la Crosul Ziua Olimpică

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.