Evenimente

O respirație în plus pentru viață – bal caritabil de poveste în Craiova

Copii, părinții și cadre didactice se întâlnesc la un bal caritabil de poveste. Evenimentul are loc, Vineri, 14 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Meliss Events, Centura de nord, Craiova, sub deviza „O respirație în plus pentru viață”, a doua ediție a balului caritabil ,,Decembrie Magic”, având drept scop strângerea fondurilor necesare achiziționării unui aparat de asistare a tusei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Nr. 1 Craiova.
Prețul unui bilet de participare este de 110 lei. Evenimentul deschide campania „O respirație în plus pentru viață” prin care se urmărește ajutorarea copiilor care ajung la Spitalul Județean de Urgență Craiova. 

Acest bal caritabil este destinat în primul rând copiilor, fiind al doilea bal de acest fel organizat în Craiova. Lor li se pot alătura părinții, educatorii lor și alte persoane generoase. Toți copiii participanți vor primi un cadou de la Moș Crăciun.
Evenimentul este organizat de Mihaela Nedelcu și de Asociația Parent Project, cu sprijinul Meliss Events și al altor sponsori, care furnizează resursele materiale necesare.

⇒ Programul artistic este asigurat de Alla Cebotari, actriță la Teatrul pentru copii și tineret „Colibri”, și de Clubul de dans sportiv „Katamis”. Fotograful evenimentului este Florin Florescu.

Cu această ocazie, se va desfășura și un târg de Crăciun, cu diverse obiecte și produse provenite din donații. Banii obținuți vor fi utilizați, de asemenea, pentru achiziționarea aparatului de asistare a tusei.Aparatul Caugh Assist, necompensat acum de CAS, în valoare de 6000 de euro și câteva chituri individuale, în valoare de 48 de euro fiecare, vor fi puse la dispoziția Spitalului Clinic de Urgență nr. 1 din Craiova.
Proiectul poate fi sprijinit și prin donații în contul asociației: RO56RNCB0140066068840001, Banca Comercială Română.

Persoane de contact:
Mihaela Nedelcu – organizator eveniment: 0770 295 465
Isabela Tudorache – președinte APP România: 0745 007 589

  • Asociația Parent Project România, cu sediul în Craiova, este dedicată asistenței și cercetării celei mai des întâlnite afecțiuni care provoacă moartea diagnosticată în perioada copilăriei : Distrofia Musculară Duchenne (DMD) și formei mai puțin severe, Distrofia Musculară Becker(DMB). Ea reunește în același cadru familii, specialiști din domeniul medical și social, persoane de îngrijire, persoane de suport interesate de domeniul distrofiilor musculare și al implicațiilor acestei maladii în viața comunității. Asociația a fost pionierul aplicării în țara noastră a unor tehnici de îngrijire a distrofiilor musculare, adoptate în țările vest- europene în urma unor Proiecte de Cercetare finanțate de Comisia Europeană în perioada 2005-2010 (TREAT-NMD, CARE –NMD) și implementate în sistemele de sănătate ale acestor țări prin acordul autorităților naționale în domeniul sănătății.

Având în vedere că în România nu a fost posibilă cercetarea medicală de înalt nivel în acest domeniu, asociația de părinți a susținut formarea unor specialiști care au tradus și adaptat anumite protocoale de îngrijire și tratament la posibilitățile actuale ale familiilor noastre și ale actualului sistem de sănătate.

Asociația Parent Project
Cod fiscal: 19107769
Adresa: Str. Aleea I Corneliu Coposu, nr. 14,
Craiova, judetul Dolj
Cont RO56RNCB0140066068840001
Banca Comercială Română- Sucursala Jiu

Articole recente

Stelele sportului doljean, premiate în cadru festiv. Vezi cine este „sportiva anului”

Redactia Media10

Educație, generozitate, dăruire. Aproape 1.000 de cadouri pentru elevii din Filiaşi şi satele învecinate

Redactia Media10

Cadouri cu stil – Târg de Design Vestimentar și Accesorii, în Craiova

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.