Evenimente

Educație, generozitate, dăruire. Aproape 1.000 de cadouri pentru elevii din Filiaşi şi satele învecinate

Aproape 1.000 de cadouri. 500 de voluntari. Pentru elevii din Filiaşi şi localităţile învecinate Moş Nicolae a venit cu câteva ore mai devreme. Elevii, profesorii și părinții elevilor de la școala Gimnazială Filiași s-au transformat în „spiriduși”, din dorința de a ajută și a aduce bucurie.

În ultimele trei săptămâni, peste 500 de voluntari au donat haine, alimente, jucării, încălțăminte, dulciuri, rechizite, în scopul ajutorării copiilor şi familiilor cu posibilități materiale reduse.

Atenția a fost îndreptată către copiii din Argetoaia, Secu, Scaiești, Seaca de Pădure, Melinești, Braloștița, Fratoștița, Butoiești și Filiași. Voluntarii Moșului au împachetat aproape 900 de cadouri destinate preșcolarilor și elevilor cuminți, dar mai puțin norocoși, precum și elevilor cu CES.

Evenimentul a fost posibil datorită părinților, elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Filiași, a membrilor Asociaţiei „Frații Racoțeanu”, Primăria Filiaşi, Rotary Club Craiova, cadrelor didactice, directorilor școlilor partenere, Auchan Craiova. La acţiune a participat şi Inspectorul General, Monica Sună

 

Elevii au pregătit un spectacol pentru toţi cei care s-au implicat în această acţiune de donare. Au cântat colinde şi le-au mulţumit celor prezenţi pentru toate cadourile primite. 

Devenită tradiție, ziua de 5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntariatului, se multiplică, pentru Şcoala Gimnazială Filiași, pentru comunitatea filișană. Ziua se transformă în „Zilele Voluntariatului”, voluntarii devin mai numeroși, cadourile devin mai mari și mai variate. 

Articole recente

Festivalul „ADUNARE PENTRU MIȘCAREʺ vă așteaptă, vineri, în Parcul Tineretului

Redactia Media10

Zilele tehnicii studenţeşti la Universitatea din Craiova

Redactia Media10

Lumina vine din oameni!

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.