Evenimente

Film adaptat pentru copiii cu nevoi speciale – Oferă și tu micuțului tău o bucurie

Duminică la film!

Copiii cu nevoi speciale și părinții lor se pot bucura împreună de un moment care să îi scoată din grijile zilnice. Daca aveți un copil cu nevoi speciale sau cunoașteți unul, puteți accepta invitația de a merge împreună la film. 

„Eva la film” este un proiect adaptat pentru copiii cu nevoi speciale.  În spatele acestei acțiuni se află lupta unor părinți care s-au încăpățânat să arate că se poate, să deschidă drumuri noi, să lupte cu imposibilul.

Cinema PATRIA, din Craiova, este al II-lea din țară care a acceptat adaptarea condiiților de proiecție a unui film.

Adaptarea senzorială presupune:
– lumina în sală
– volum scăzut al sunetului
– libertate de mișcare în timpul proiecției

• Filmele sunt dublate în română
• Proiecții 2D
• Tantrumuri, plânsete, sunete specifice – nu doar că nu supără pe nimeni, dar nici nu vor fi judecate. Suntem cu toții în aceeași poveste
• Un micuț loc de joacă și odihnă va fi amenajat în apropierea sălii de cinema.

Aceste proiecții sunt pentru toți prietenii Evei, cu sau fară nevoi speciale!

Sala are 370 locuri și permite accesul în scaune rulante și/sau cărucioare în limita a 30 de locuri.

Prețul unui BILET este 8 lei.  Biletele vor fi disponibile la casă de bilete a cinematografului Patria, din Craiova și foarte IMPORTANT: VÂNZAREA LOR NU ARE SCOP CARITABIL pentru cauza Evei. 

Acțiunea este inițiată de părinții Evei, dar organizată și pentru alți copii asemeni Evei, din nevoia de socializare, nevoia de a ieși în societate fără a fi priviți „ciudat” că avem un copil cu nevoi speciale care deranjează la un spectacol de teatru, o proiecție de film sau un concert.

„Prețul biletelor a fost redus pentru toți participanții în urma discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor partenere. Pe lângă rutina zilnică cu recuperarea, tratamentul și dializa din fiecare noapte avem nevoie și de câteva momente de bucurie, nu pentru noi, ci pentru copilul nostru. Avem nevoie de Zâmbetul Evei ca să putem continua, să putem ajunge la realizarea transplantului de rinichi, la corecția luxației de sold și continuare recuperării intensive. E greu de explicat, dar Zâmbetul Evei este sursa energiei noastre. Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și vă invităm să fiți alături de noi, aceste evenimente fiind deschise tuturor prietenilor Evei, cu sau fără nevoi speciale!”, adaugă părinții Evei.

 

 

Articole recente

Festivalul „ADUNARE PENTRU MIȘCAREʺ vă așteaptă, vineri, în Parcul Tineretului

Redactia Media10

Zilele tehnicii studenţeşti la Universitatea din Craiova

Redactia Media10

Lumina vine din oameni!

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.