Educatie civica Știri

Educație ecologică la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

570 de elevi au fost au participat la acțiunea de conștientizare și informare organizată de Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” în cadrul programului Eco Școala.

Cadrele didactice au organizat un eveniment prin care copiii să înțeleagă cât de important este să protejeze mediul înconjurător.

O pătrime din populația Pământului respiră aer extrem de poluat, arătă statisticile adunate de Organizația Mondială de Sănătate (OMS).Şapte milioane de oameni mor, anual, din cauza poluării aerului, arăt un raport publicat marți de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În acest context, școală are un rol important în educarea copiilor. Iar învățătorii de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” își asumă rolul de a dezvolta conștiința ecologică a copiilor.

„Copiii trebuie învățați să ocrotească natură și să o respecte, să iubească pământul și să participe direct la anumite activități în cadrul cărora pot să înțeleagă ce înseamnă să ocrotească mediul înconjurător. La acțiune au participat 17 eco școli și grădinițe din Dolj. Coordonatorul zonal al școlilor a fost doamna Silvia Breben. Organizarea activității din cadrul programului Eco Școala este dedicată Centenarului Marii Uniri”,  a spus Crisanda Turcu, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”.

În cadrul acțiunii elevii au prezentat blazoanele tematice, dar au participat și la un flash mob în curtea școlii.

Articole recente

Ce subiecte le-au picat elevilor la Limba română – Evaluare Națională 2019

Redactia Media10

Conferință internațională găzduită de Facultatea de Litere a Universității din Craiova

Redactia Media10

Elevii încep examenul de Evaluare Națională, marți

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.