Implică-te!

Aleargă pentru zâmbete – ÎMPREUNĂ rupem bariere

Semimaratonul Craiovei

Împreună facem bine în comunitatea locală, împreună schimbăm mentalități, rupem bariere, dăm șansa și celor mai puțin norocoși să se bucure de „normalitate”, deci sa integram anormalul în normal și să creștem copii cu principii de viață sănătoase, cu șanse egale.

Există mai multe cauze pe care le puteți susține dacă participați la semimaraton. 

Proiectul „Zâmbiți pe Corabia lui Barbă-Deasă” merită toată susținerea. Este despre lupta unor părinți pentru copilul lor bolnav, dar și pentru alți copii cu dizabilități. 

Este un proiect inedit în Craiova, împărțit în două secțiuni: secțiunea piese de teatru și secțiunea proiecții de film adaptate senzorial pentru copiii cu dizabilități din Craiova – doar în București mai are loc un astfel de proiect doar pe secțiunea film.

„Acest proiect va fi realizat și implementat lunar de Fundația ANYA și Asociația Zâmbetul Evei prin care copiii cu dizabilități neuro-cognitive și/sau motorii pot participa la spectacole interactive (piese de teatru de scurtă durata), în condițiile adaptate nevoilor lor, împreună cu prietenii, cu sau fără nevoi speciale. Prima ediție pilot a avut deja loc și s-a bucurat de un mare succes. Alături de cele două ong-uri va fi echipajul Corabiei lui Barbă-Deasă din Craiova care va fi responsabil pentru distracția copiilor; luna de luna vor pregăti mici piese de teatru, precum și o echipa de terapeuți de la DGASPC Dolj, prin intermediul echipei mobile de terapeuți și Centrul de recuperare “Vis de copil”, spune spune Mihai Popescu, tatăl unei fetițe bolnave care a pus pe picioare acest proiect prin care își dorește să aducă zâmbetul pe fața micuților. 

Media10 a scris despre situația și inițiativele familiei Popescu: 

https://mediazece.com/2018/09/29/prima-proiectie-de-film-din-craiova-adaptata-pentru-copiii-cu-nevoi-speciale-sustine-si-tu-proiectul/. 

⇒ Semimaratonul Craiovei este o acțiune organizată de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă este o asociație non-profit, care activează de 15 ani, având ca misiune implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităților din care fac parte. A derulat peste 300 de proiecte, cu 10.000 de beneficiari direcți finali.

Formularul de înscriere se găsește aici:

Inscrieri

 

Articole recente

Elevii craioveni vă invită să donați cărți la Târgul Gaudeamus, pentru dotarea unei biblioteci din mediul rural

Redactia Media10

Peste 300 de copii sunt așteptați să confecționeze mărțișoare, la Biblioteca Județeană Craiova

Redactia Media10

Educație prin sport – proiect jurnalistic Media10

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.